PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Geologija - udžbenik geologije u četvrtom razredu prirodoslovne gimnazije

Naši djelatnici Karmen Fio Firi, Katarina Gobo, Frane Marković, Maja Martinuš, Zorica Petrinec, Kristina Pikelj objavili su, u nakladi Školske knjige, udžbenik geologije za četvrte razrede prirodoslovnih gimnazija. Kroz šest cjelina učenici će tako imati priliku nadograditi spoznaje kako bi upoznali postanak i građu Zemlje, njezin sastav te procese koji se događaju u njezinoj unutrašnjosti i na površini, jer sve su te pojave i procesi oblikovali Zemlju i život na njoj u svijet kakav poznajemo. Više informacija možete pročitati na stranicama Školske knjige.


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

Radionicu stručne prakse:...

Pozivaju se studenti na radionicu stručne prakse ("Matchmaking", u sklopu programa RIS Internship - EIT RawMaterials program) koja će se održati  18.03. od 10 do 12h, online. Ovog puta otvara se prilika za upoznavanjem s predstavnicima organizacija iz Španjolske, Italije i Portugala koji nude zanimljive teme za rad, a pokrivaju široko područje mineralnih sirovina.

Stručna praksa je plaćena, a ujedno postoji i mogućnost izrade diplomskog rada tijekom odrađivanja prakse, ukoliko se odabere jedna od ponuđenih tema ili kroz dogovor s mentorom iz odabrane organizacije.

Sve informacije o događaju kao i link za registraciju nalaze se ovdje.

Autor: Frane Marković
Natječaj za mobilnost studenata u...

Objavljen je novi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa za programske zemlje (EU-KA131) za akademsku godinu 2024./25

Rok za prijavu je: 4. ožujka 2024. (12.00 sati - podne, online i papirnato).

Natječaj i upute dostupne su na sljedećoj poveznici: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/erasmus-natjecaj-za-mobilnost-studenata-za-studijski-boravak-programske-zemlje-ka131-eu-ak-go-2/

Autor: Frane Marković
Produžene prijave za 8. Simpozij...

Ovim putem pozivamo sve doktorande da se prijave na 8. Simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (8. SSDS). Rok za prijavu sažetaka produžen je do 1. ožujka 2024. godine, a prijaviti se možete putem službene web stranice simpozija (https://phdss.pmf.unizg.hr/). Podsjećamo da za sudjelovanje na Simpoziju nema kotizacije.

Autor: Frane Marković
CEEPUS mobilnost - produljeni rok za...

Produžen je rok za odlazne prijave u ljetnom semestru tekuće akademske godine za Mađarsku do 30. 4. 2024. Produženi rok odnosi se samo na kratke studentske mobilnosti (u trajanju od 1 do 3 mjeseca), kratke grupne mobilnosti (ljetne škole) te nastavničke mobilnosti.

Prijaviti se može za mobilnost unutar i izvan CEEPUS mreža, u freemover kategoriji.

Autor: Katarina Gobo

Doktorski studij Geologija organizira radionicu „Methodological approach for studying karst aquifers“ koja će se održati u utorak 21.11. na Geološko-paleontološkom zavodu, Geološki odsjek PMF-a (Horvatovac 102a, predavaonica -007), pod vodstvom doc. dr. Petre Žvab Rožič (Sveučilište u Ljubljani). Radionica će se baviti metodološkim pristupima istraživanja sumpornih izvora u karbonatima. Sudionici će uz pregled teorijske osnove i primjera iz aktualnih istraživanja imati priliku iskusiti i praktične aspekte pojedinih metoda, uzorkovanja, analize podataka i interpretacije rezultata. Dodatne informacije o radionici uz detaljan itinerar možete pronaći u PDF prilogu.

 

Radionica je namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge zainteresirane pristupnike. Broj polaznika je ograničen, a prijave za radionicu su otvorene do petka 17.11.2023. na mail: bluzar@geol.pmf.hr 

Autor: Borna Lužar-Oberiter
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Objavljen je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za novu akademsku godinu 2023./2023.

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.09.2023.- 04.03.2024.

Krajnji rok za online prijave je 29.09.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Tekst natječaja se nalazi na poveznici

 

Autor: Andrea Čobić

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi

Broj posjeta:
498692