PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


WEBSHOP


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

NATJEČAJ I UVJETI UPISA NA PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ GEOLOGIJA U AK. GOD. 2023./2024.

Natječaj i uvjeti upisa na prijediplomski studij Geologija u akademskoj godini 2023./2024. nalaze se na poveznici. 


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

ADRIA Education day

RGNF i Regional Center Adria  organiziraju on-line radionicu pod nazivom ADRIA Education Day 2023, 05.06.2023 od 15:00-17:00 sati.

On-line događaj je namijenjen preddiplomskim, diplomskim i doktorskim studentima u programima vezanim uz mineralne sirovine sensu lato: geoznanosti, geothenologija, znanosti o materijalima, procesno inženjerstvo, metalurgija, zbrinjavanje otpada, zaštita okoliša, kemija, biologija, pravo, ekonomija…ali i nastavnom osoblju, stručnjacima i alumnijima tih struka koji žele naučiti kako razviti vlastite inovativne ideje.

Autor: Andrea Čobić
Novi ciklus predavanja: Znanost in...

Novi ciklus predavanja “Znanost in vivo na PMF-u” osmišljen je s ciljem povezivanja različitih odsjeka PMF-a u istraživanjima te poticanja znanstvene suradnje među odsjecima.
Svaki skup predavanja u okviru ciklusa odvija se pod jednom tematikom te uključuje 3-4 predavanja s različitih odsjeka.Prvi skup Znanost in vivo na PMF-u na temu istraživanja s primjenom u biomedicini održat će se 1.6.2023. s početkom u 16 h u predavaonici P1 Kemijskog odsjeka PMF-a.
Prije predavanja, s početkom u 15:30 h predviđena je zakuska. 

Autor: Andrea Čobić
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Objavljen je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za novu akademsku godinu 2023./2023.

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.09.2023.- 04.03.2024.

Krajnji rok za online prijave je 29.09.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Tekst natječaja se nalazi na poveznici

 

Autor: Andrea Čobić
Radionica o elementima  rijetkih...

U sklopu europskog projekta RECO2MAG organizira se radionica ''Rare Earth Elements (REE) value chain gaps and opportunities in the ADRIA region“ koja je namijenjena  prvenstveno studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija. Održati će se u četvrtak 4. svibnja 2023u vremenu 9 - 14h. Radionica je besplatna, biti će na engleskom jeziku, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti i na dužu verziju sa zadaćom pri čemu mogu zaraditi i 1 ECTS bod. Registrirajte se tako da ispunite upitnik na ovoj poveznici.

Autor: Andrea Čobić
Radionica „Application of Conodonts...

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija PMF-a održati će se radionica pod naslovom „Application of Conodonts in Geology“ namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge pristupnike zainteresirane za konodonte.

Autor: Andrea Čobić

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi
Tjedan otvorenog obrazovanja

U sklopu globalne inicijative Tjedan otvorenog obrazovanja, koja se ove godine održava od 6. do 10. ožujka 2023. godine, obavještavamo Vas da Eden Digital Learning Europe organizira brojne webinare, s ciljem podizanja svijesti o važnosti besplatnog, dostupnog i otvorenog obrazovanja.

Više informacija dostupno je ovdje.

Autor: Andrea Čobić
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade...

Na temelju čl. 13. Statuta i odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2022./2023. 

Autor: Andrea Čobić
Radionica „Principles of invertebrate...

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija PMF-a održati će se dvodnevna radionica pod naslovom „Principles of invertebrate ichnology“ namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge pristupnike zainteresirane za ihnologiju.

Autor: Andrea Čobić
Predstavljanje knjige "Uvod u...

U utorak 21. veljače 2023. u 13 h u predavaonici A2 Kemijskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 102a, održat će se predstavljanje sveučilišnog udžbenika Uvod u fizičku oceanografiju akademika Mirka Orlića. Uz autora, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, prof. dr. sc. Branko Grisogono, doc. dr. sc. Kristina Pikelj i Sandra Gračan, dipl. ing. Izdavač knjige je Element.

Autor: Andrea Čobić

Satnica za ljetni semestar akad. god. 2022./2023. objavljena je na poveznici

Autor: Andrea Čobić
Natječaj za dodjelu stipendija...

Senata Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023.

Prijave na Natječaj počinju 15. veljače i traju do 10. ožujka 2021., a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije.
 

Autor: Andrea Čobić
Anketa karijernog centra

Molimo studente Geologije da ispune anketu na poveznici.

Anketa je anonimna, a provodi je Geološki odsjek PMF-a u suradnji s Karijernim centrom, u svrhu upoznavanja s interesima i trendovima zapošljavanja studenata/ica PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Unaprijed hvala svima na odazivu!

Autor: Andrea Čobić
MZO novčana potpora za redovite...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.
 

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati IV. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do petka, 3. veljače 2023. godine, do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati III. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.     

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do utorka, 31. siječnja 2023., do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM stipendije

Objavljene su rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.            

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije): Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž u akademskoj godini 2022./2023., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Tekst natječaja dostupan je na poveznici: 

https://www.pmf.unizg.hr/aktualnosti?@=1n70v#news_26883

Autor: Đurđica Pezelj

Upisi kolegija Stručna praksa se mogu u zimskom semestru obavljati do 30. studenog, a u ljetnom semestru do 31. svibnja. 

Autor: Andrea Čobić

Osnovne informacije za studente prve godine preddiplomskog studija Geologija se mogu naći na dolje naznačenim poveznicama: 

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 1. krug Natječaja za ak. god. 2022./23.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici.

Autor: Andrea Čobić

Broj posjeta:
394041