Novosti

...
Novosti Geografija

Aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske

U razdoblju od 10. do 12. svibnja 2023. godine djelatnici Geografskog odsjeka, asistentica Valerija Butorac i asistent Ivan Ivić, održali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom radionice namijenjene nastavnicima i učenicima osnovnih škola Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Radionice su se održavale u okviru projektnih aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, znanstevni centar Vitensenteret Innlandet Gjøvik iz Kraljevine Norveške, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. te brojne druge institucije i udruge iz javnog i civilnog sektora Republike Hrvatske. Projekt je usmjeren je na uspostavu, uređenje i rad Regionalnog znanstvenog centra u Osnovnoj školi Josipa Kozarca koji će raditi na jačanju vještina učenika i nastavnika u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva u osnovnoškolskom sustavu Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te drugim gravitirajućim područjima. Projekt je financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Geografski odsjek sudjeluje u projektinim aktivnostima vezanima za izradu poučne staze na temelju istraživačkoga rada učenika te s navedenim povezanih edukacija i radionica za nastavnike i učenike. Voditelj provedbe projektnih aktivnosti na Geografskom odsjeku je asistent Ivan Ivić. 


Obavijesti

ODRAZ-ova ljetna škola...

Pozivamo studente/ice visokih učilišta u Hrvatskoj i mlade stručnjake/inje da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu ODRAZ-ovu ljetnu školu o planiranju gradova budućnosti koja će se održati od 17. do 21. srpnja 2023. u kampusu na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana. U interdisciplinarnom okruženju pod vodstvom mentora, polaznici/e će imati priliku baviti se temom prometno-prostornog planiranja i participativnog procesa u planiranju javnih prostora te izraditi prijedlog idejnog rješenja razvoja odabranih područja u Šibeniku. Naglasak je na stvaranju održivih i klimatski neutralnih gradova ugodnih za život. Ljetnu školu organizira ODRAZ u suradnji s vanjskim stručnjacima u sklopu projekta CLIMASUM. Rok za prijavu: 28. lipnja 2023.

Sve informacije dostupne su na poveznici.

Autor: Marijana Šurina
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Sveučilište u Zagrebu objavljuje 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2023./24.

Cjelokupni tekst natječaja dostupan je na poveznici 1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2023./24. (kliknuti na tekst).

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.9.2023.- 4.3.2024. 

Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2024. 

Krajnji rok za online prijave je 29.9.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 29.9.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava. 

Autor: Marijana Šurina

Središnja geografska knjižnica neće raditi u terminu od 25. svibnja do 6. lipnja 2023. radi korištenja godišnjih odmora.  Knjižnica ponovno počinje s radom 7. lipnja 2023.

Autor: Marijana Šurina

Summer school Environmental History and Historical Ecology of the Dinaric Karst

 Međunarodna ljetna škola o povijesti okoliša Dinarskog krša -  Slovenija,

25.-30.9.2023.  

(dolazak 22.9. – odlazak 1.10.)

 PRIJAVE DO 31.3.2023.

Ljetna škola je namijenjena primarno studentima diplomskog studija, ali se mogu prijaviti i studenti doktorskog studija. Jedna od suradnih institucija u organizaciji Ljetne škole je i Geografski odsjek.

 

POZIV I DETALJNE INFORMACIJE  

Autor: Mario Dakić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.

Autor: Ivana Erdelez
Usluga ZET prilagođenog prijevoza za...

Način obavljanja ove usluge reguliran je Pravilnikom o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o.

Temeljem Pravilnika Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o. ( Pravilnik o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom)  prilagođeni prijevoz ZET-a može koristiti osoba s invaliditetom koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica i pratitelj uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Autor: Ivana Erdelez