SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Slab potres na Velebitu

Danas 27. 1. 2023. u 18 sati i 34 minute (SEV) seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres magnitude M 2.2 na Velebitu, šest kilometara sjeverno od Tribanj Sibuljina. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je III (tri) EMS.

Autor: Ivica Sović
Potres u moru između kopna i Pelješca

Danas 24. 1. 2023. u 16 sati i 55 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres magnitude M 2.8 u moru između kopna i Pelješca. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je III-IV (tri do četiri) EMS.

 

Autor: Ivica Sović
Vrlo slab potres kod Petrinje

Noćas, 23. siječnja 2023. godine u 1 sat i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na II-III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać Brčić
Potres kod Petrinje

 

Danas, 19. siječnja 2023. u 17 sati i 30 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom 7 km sjeverozapadno od Petrinje. Magnituda potresa bila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četvrtog) stupnja EMS ljestvice.

Autor: Krešimir Kuk

POVEZNICE