SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:

  http://www.pmf.unizg.hr/images/50010178/download.png   Seizmološka služba Hrvatske 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Vrlo slab potres u Zagrebu

Danas, 10. travnja 2024. u 7:42 zabilježen je vrlo slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 1.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II stupnja EMS ljestvice.

Autor: Kristina Šariri
Vrlo slab potres kod Smokovića

Danas, 7. 4. 2024. u 19 sati i 21 minutu (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo slab potres magnitude M=1.3 s epicentrom dva kilometra istočno od Smokovića. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je II (dva) stupnja EMS.

 

Autor: Ivica Sović
Jak potres u Crnoj Gori

Danas, 3. travnja 2024. godine u 12 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom u Crnoj Gori, 62 km sjeveroistočno od Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet procijenjen iz magnitude VI stupnjeva EMS.

Autor: Tomislav Fiket

POVEZNICE