O djelatniku

dr. sc. Karlo Sović

Zvanje: poslijedoktorand
Lokacija: 221
Telefon:+385 1 4606 009
Telefon kućni:6009
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za fizikalnu kemiju
Godina diplomiranja:2016.
Na zavodu od:2016.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođen 21. siječnja 1993. u Koprivnici. Gimnaziju „Fran Galović“ upisuje 2007. godine i završava 2011. godine, iste godine kada upisuje Preddiplomski sveučilišni studij KEMIJA na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomski sveučilišni studij KEMIJA upisao je 2014. godine (smjer: anorganska i fizikalna kemija), a diplomirao 2016. u zavodima za opću i anorgansku kemiju te fizikalnu kemiju pod dvojnim mentorstvom prof. dr. sc. M. Cindrić i izv. prof. dr. sc. T. Hrenara.

Od 2016. godine zaposlen je na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zavodu za fizikalnu kemiju na radnom mjestu asistenta. U zimskom semestru sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Fizikalna kemija 1 i Računalni praktikum 1 na preddiplomskom studiju te iz kolegija Teorijska kemija i Viši praktikum fizikalne kemije 1 na diplomskom studiju. U ljetnom semestru sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Računalni praktikum 2, Osnovni praktikum fizikalne kemije i  Osnove fizikalne kemije-praktikum na preddiplomskom studiju te iz kolegija Molekularna spektroskopija i Viši praktikum fizikalne kemije 2 na diplomskom studiju.  

Primarno istraživačko područje mu obuhvaća teorijsko razmatranje elektronske strukture molekula, vibracijsku te konformacijsku analizu, molekularno uklapanje, semiklasičnu molekularnu dinamiku i obradu multivariatnih podataka. Navedene teme baziraju se na kvantno-kemijskim računima uz dodatnu implementaciju kodova u programskom jeziku Fortran 90/95/2008 za razvoj novih metoda.

Član je Hrvatskog kemijskog društva i dobitnik Posebne rektorove nagrade za sudjelovanje u volonterskom projektu „Otvoreni dan kemije“ za akademsku godinu 2013./2014.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.