Repozitorij

Na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 26.4.2022. u prostoriji F08 predstavljen je projekt Centar za napredne materijale i nanotehnologiju (KK.01.1.1.09.0037). Projekt je predstavio voditelj projekta prof. dr. sc. Krešo Zadro.

Projekt Centra za napredne materijale i nanotehnologiju obuhvaća izgradnju i opremanje modernog istraživačkog centra za pripravu, sintezu, karakterizaciju i istraživanje novih materijala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Centar će biti smješten u 'Sjevernom kampusu' na prostoru PMF-a (Horvatovac/Bijenička). Organizacijski Centar će biti posebna jedinica unutar PMF-a, funkcionirat će kao servis odnosno uslužna istraživačka infrastruktura ('user facility') istraživačima na fakultetu, istraživačkoj zajednici i inovativnom gospodarstvu u RH i šire.

U ovom pozivu projekt podrazumijeva izradu projektno-tehničke dokumentacije i studije izvedivosti Centra za napredne materijale i nanotehnologiju.

Ukupna vrijednost projekta je 4.621.839,96 kn. Projekt traje od 05.05.2021. do 05.11.2023.

Projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Autor: Mario Basletić
Popis obavijesti

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.