Dragi/e studenti/ice,

U nastavku dostavljamo neke odgovore na najčešća pitanja koja zaprimamo od studenata na praksi:

 

 1. PITANJA O KOLEGIJIMA PRAKSE, BROJU SATI NA PRAKSI, OBAVLJANJU PRAKSE I SLIČNO

Sve informacije i upute o praksi možete pronaći na našem webu, na stranici Stručna praksa: 

https://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/STRUCNA_PRAKSA_2023_-_UPUTE_ZA_STUDENTE-ICE.pdf

 

 1. KAKO KORISTITI ONLINE SUSTAV ZA PRAKSU, ŠTO TREBAM KLIKNUTI I SLIČNO

Detaljne upute za studente o korištenju Online sustava za stručnu praksu možete pronaći na našem webu, stavljamo link i ovdje: 

https://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/UPUTE_ZA_STUDENTE_ICE_KORISTENJE_ONLINE_SUSTAVA_ZA_STRUCNU_PRAKSU.pdf

 

 1. MENTOR/ICA ME PITAO/LA ŠTO TREBA NAPRAVITI U SUSTAVU?

Detaljne upute za poslodavce o korištenju Online sustava za stručnu praksu možete pronaći na našem webu, stavljamo link i ovdje: 

https://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/KORISTENJE_ONLINE_SUSTAVA_ZA_STRUCNU_PRAKSU_-_UPUTE_ZA_POSLODAVCE%5B1%5D.pdf

 

 1. DOKAD TREBAM ODRADITI STRUČNU PRAKSU?

Stručnu praksu je potrebno odraditi, dovršiti, evidentirati u Online sustavu za stručnu praksu i dobiti Potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi do kraja semestra u kojem je stručna praksa upisana. To znači da s praksom i ispunjavanjem dokumentacije trebate završiti malo ranije, najkasnije do početka veljače/rujna onog semestra u kojem ste praksu upisali i odradili, kako bi Vaši mentori i nositelji kolegija stigli pregledati i potvrditi Vašu dokumentaciju u sustavu.

 

 1. IMA LI PMF POTPISAN SPORAZUM S ODREĐENIM POSLODAVCEM?

Popis poslodavaca s kojima je potpisan sporazum možete pronaći na našem webu, na stranici Stručna praksa, stavljamo link i ovdje: 

https://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/Popis_poslodavaca_s_kojima_je_potpisan_Sporazum_o_suradnji_-_novo%5B2%5D.pdf

 

 1. IMAM VIŠE UPISANIH PRAKSI, KAKO DA IH EVIDENTIRAM U SUSTAVU?

Na našem webu je objavljena uputa o tome, možete je vidjeti ovdje: https://www.pmf.unizg.hr/studenti/strucna_praksa/strucna_praksa?@=1mys9#news_123645

 

 1. TKO JE NOSITELJ KOLEGIJA STRUČNE PRAKSE NA MOM ODSJEKU?

Nositelje kolegija stručne prakse, kao i ostale informacije o kolegijima, možete vidjeti na našem webu, u ovoj tablici: https://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/KOLEGIJI_STRUCNA_PRAKSA%5B1%5D.pdf

 

 1. ZAŠTO MI NIJE PRISTIGLA POTVRDA O OBAVLJENOJ PRAKSI NA MAIL, IAKO MI JE PRAKSA U SUSTAVU ZAKLJUČENA?

Molimo provjerite spam folder. Ako ne pronađete potvrdu u spam folderu, javite se na info@karijere.pmf.hr. Potvrdu po primitku trebate proslijediti Vašoj referadi da Vam upišu predmet kao položen.

 

 1. ZAVRŠIO/LA SAM PRAKSU, ALI U SUSTAVU JE STATUS PRAKSE „ČEKA ZAKLJUČIVANJE“. ZAŠTO?

Potrebno je u sustavu ispuniti kratku anonimnu anketu o mentoru. Nakon što ispunite anketu, praksa će biti uspješno zaključena. Potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi po primitku trebate proslijediti Vašoj referadi da Vam upišu predmet kao položen.

 

 1. ZAVRŠIO/LA SAM PRAKSU, ALI MI PREDMET NIJE UPISAN KAO POLOŽEN U ISVU?

Potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi po primitku trebate proslijediti Vašoj referadi da Vam upišu predmet kao položen.

 

 1. ZAŠTO MOG POSLODAVCA NEMA U SUSTAVU, A POSLALI STE MU SPORAZUM?

Ako nismo zaprimili potpisan sporazum od strane poslodavca, ne možemo poslodavca pustiti u sustav. Poslodavcima obično šaljemo i podsjetnike, ali nekad ni na podsjetnik ne reagiraju. Potrebno je pitati direktno Vašeg mentora kod poslodavca gdje je zapelo, te ako potpisivanje sporazuma ipak neće biti moguće, prijaviti se kod nekog drugog raspoloživog poslodavca na praksu.

 

 1. MOGU LI SAD PRIJAVITI NOVOG POSLODAVCA?

Poslodavca se može prijaviti od početka akademske godine sve do 1.7.2023. Krajnji rok je 1.7. zato što procedura potpisivanja sporazuma s poslodavcima može potrajati do mjesec dana i više, a većina poslodavaca je tijekom kolovoza na godišnjem odmoru, što uz kolektivni godišnji odmor Karijernog centra znatno otežava sklapanja sporazuma tijekom kolovoza.

 

 1. IMAM TEHNIČKU POTEŠKOĆU U SUSTAVU I NE ZNAM ŠTO NAPRAVITI?

Proučite upute za studente, i ako ste uredno pratili korake a poteškoća se i dalje pojavljuje, pošaljite printscreen poteškoće na info@karijere.pmf.hr, kako bismo proslijedili programerima.

 

Zahvaljujemo na pažnji!

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Repozitorij

Repozitorij je prazan