Dragi/e studenti/ice,

obratite pažnju na rok za prijavu poslodavaca za stručnu praksu Karijernom centru kod kojih želite obavljati praksu za ovu akademsku godinu (zaključno do kraja rujna 2022.), a s kojima još nije sklopljen sporazum, pa je potrebno provesti proceduru sklapanja sporazuma i kreiranja profila poslodavca u Online sustavu za stručnu praksu,

je najkasnije do 1.7.2022.!

Ovaj rok je određen jer postupak sklapanja sporazuma o suradnji s novim poslodavcima u pravilu traje tri do četiri tjedna, a kako bi se suradnje ostvarile prije odlaska na godišnje odmore. S obzirom da je praksu za ovu akademsku godinu u Online sustavu za stručnu praksu potrebno evidentirati najkasnije do kraja rujna 2022., kako bi se kolegij mogao upisati kao položen, potrebno je čim prije prijaviti nove poslodavce Karijernom centru, kako bi studenti koji obavljaju ljetne prakse stigli tijekom rujna upisati dnevnike prakse i izvješća u Online sustav za stručnu praksu i pribaviti Potvrde o obavljenoj stručnoj praksi na vrijeme.

Zahvaljujemo na pažnji!

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Repozitorij

Repozitorij je prazan