Dragi/e studenti/ice,

na nekim odsjecima PMF-a postoji više različitih predmeta stručne prakse, ili je moguće upisati predmet prakse u oba semestra, ili je omogućena horizontalna mobilnost, zbog čega neki studenti istovremeno u sustavu moraju evidentirati dvije prakse.

U sustavu je omogućena ta opcija koju možete koristiti na sljedeći način:

 

  • Uđite u Online sustav za stručnu praksu
  • Kliknite na svoje ime i prezime nakon čega će se otvoriti rubrika s korisničkim podacima
  • Kliknite na predmet stručna praksa koji bi sada trebali moći mijenjati (padajući izbornik)
  • Uđite u drugi predmet prakse (novi predmet koji ste upisali u ljetnom semestru, ili raniji predmet)
  • Koristite Online sustav za potrebe drugog predmeta
  • Po potrebi moguće se vratiti na prvi predmet

 

Na taj način studenti koji imaju dva upisana predmeta se mogu prebacivati u sustavu s jedne prakse na drugu, i prijaviti se kod novog poslodavca za drugu praksu i ispunjavati dokumentaciju za novu praksu.

 

U slučaju tehničkih poteškoća kod evidentiranja više praksi, javite se na matea.butigan@karijere.pmf.hr

 

Hvala na pažnji!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Repozitorij

Repozitorij je prazan