Poštovani,

 

molimo sve zaposlenike PMF-a (nastavno osoblje) koji su kao mentori primili na praksu studenta PMF-a ili planiraju primati studente PMF-a na praksu i mentorirati ih tijekom ove akademske godine (ili nekad u budućnosti), da nam dostave svoje ime, prezime i e-mail kontakt, na naš mail info@karijere.pmf.hr, kako bismo ih mogli dodati u novi online sustav za stručnu praksu kao mentora (ime poslodavca u sustavu: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

 

Svi mentori će se potom moći ulogirati u naš online sustav pomoću AAI identiteta i samostalno objaviti oglas za praksu (poslodavac za praksu je PMF), na koji će se oglas student(i) PMF-a moći prijaviti. Za detaljne upute o objavi oglasa, pogledati UPUTE ZA POSLODAVCE. Kako biste studenta mogli primiti na praksu, on mora imati upisan jedan od kolegija Stručna praksa/Radna praksa/Laboratorijska stručna praksa.

 

Molimo da nam Vaše podatke dostavite čim prije, kako bi studenti koje ste možebitno već primili na praksu mogli započeti s vođenjem dokumentacije za stručnu praksu u našem online sustavu.

 

Sa svim pitanjima vezano za praksu možete nam se obratiti na info@karijere.pmf.hr.

 

Unaprijed hvala!

 

Karijerni centar PMF-a

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Repozitorij

Repozitorij je prazan