OBAVIJEST - STRUČNA PRAKSA

Dragi/e studenti/ice,

podsjećamo da je danas posljednji dan upisa kolegija Stručna praksa u zimskom semestru! U zimskom semestru kolegij obavljaju studenti koji praksu planiraju obavljati u zimskom semestru, ili na prijelazu u ljetni semestar.  Svi studenti koji praksu planiraju obavljati isključivo u ljetnom semestru, upisuju kolegij u ljetnom semestru, osim iznimno ako nemaju taj kolegij u ljetnom semestru (Geologija, dipl. Geografija). U tom slučaju upisuju kolegij u zimskom semestru. (Napomena: studenti Kemije mogu uz molbu upisati praksu s preddiplomskog studija u ljetnom semestru, ako praksu planiraju obavljati u ljetnom semestru.

Napominjemo da je važno potruditi se obavljati praksu u semestru u kojem ste upisali praksu, a radi osiguranja studenata. Međutim, ako se dogodi da stručnu praksu djelomično obavite u zimskom semestru(ne stignete odraditi sve radne sate), moguće je ostatak prakse odraditi u ljetnom semestru (najkasnije do kraja rujna 2022.). Ovakve situacije su očekivane, posebno zbog epidemiološke situacije, i korištenje online sustava će vam biti omogućeno kroz cijelu akademsku godinu (ne samo kroz zimski semestar). 

Online sustav za stručnu praksu biti će u funkciji najvjerojatnije do kraja ovog tjedna. Po otvaranju sustava poslodavci će također kreirati svoje profile i krenuti s objavom oglasa, pa vas molimo za strpljenje (neće sve biti dostupno i objavljeno isti dan). Ipak, od samog ulaska u sustav moći ćete kreirati i dopunjavati svoj profil u obliku životopisa, pa predlažemo da iskoristite nekoliko dana do objava oglasa za rad i doradu vašeg životopisa. Karijerni centar će vam biti na raspolaganju za pomoć sa životopisima!

Još jednom podsjećamo studente čiji poslodavci nisu na našem popisu poslodavaca da nam dostave ime firme/institucije i kontakt e-mail osobe kod koje su dogovorili praksu  na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr

Također, nastavno na upite, potvrđujemo:

- studenti mogu upisati kolegij Stručna praksa i ako nisu dogovorili praksu kod poslodavca (studenti traže poslodavca kroz online sustav)

- studenti koji su već odradili stručnu praksu moći će unijeti sve odrađene sate naknadno u online sustav, i dobiti svu dokumentaciju. Isto vrijedi i za studente koji su djelomično odradili praksu, pa će je nastaviti odrađivati.

Zahvaljujemo svima na strpljenju i veselimo se što će online sustav za stručnu praksu olakšati studentima povezivanje s poslodavcima i vođenje dokumentacije vezano za praksu.

Za daljnje upute pratite naše obavijesti na webu i društvenim mrežama!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Repozitorij

Repozitorij je prazan