Obavijesti

PREDSTAVLJANJE KARIJERNOG CENTRA...

Dragi/e studenti/ice,

 

Obavještavamo vas o dva predstavljanja Karijernog centra PMF-a koja će se održati ONLINE, putem Zoom platforme:

 

  1. Predstavljanje Karijernog centra za studente prve godine preddiplomskih i integriranih studija PMF-a održat će se ovaj petak 7.10. u 18 sati. Prijaviti se možete putem ovog obrasca: OBRAZAC ZA PRIJAVU PRVE GODINE

 

  1. Predstavljanje stručne prakse Karijernog centra za studente diplomskih studija PMF-a, i četvrte i pete godine integriranih studija ( i studente treće godine preddiplomskih studija koji imaju mogućnost upisa stručne prakse) održat će se u ponedjeljak 10.10. u 19 sati. Prijaviti se možete putem ovog obrasca: OBRAZAC ZA PRIJAVU DIPLOMSKIH STUDIJA

 

Link za Zoom predstavljanje će vam biti dostavljen na e-mail adresu koju ste unijeli u obrazac, na dan održavanja predstavljanja.

 

Napomena: Dolazak na predstavljanja Karijernog centra nije obvezan za studente/ice, a u slučaju održavanja nastave u isto vrijeme, nije dozvoljen izostanak s nastave radi predstavljanja Karijernog centra.

 

 

Veselimo se vašem sudjelovanju!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

s obzirom na veliki broj upita koji pristižu u Karijerni centar u vezi stručne prakse, molimo vas za strpljenje i najbitnije odgovore pišemo u nastavku:

1) stručnu praksu za ovu akademsku godinu potrebno je evidentirati u Online sustavu za stručnu praksu NAJKASNIJE do kraja rujna, a kako biste bili sigurni da će dokumentacija biti pravovremeno potvrđena - najkasnije do 20. RUJNA

2) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "čeka zaključivanje", potrebno je još ispuniti anonimnu anketu o mentoru

3) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "zaključena", Potvrda o obavljenoj stručnoj praksi vam je automatski dostavljena na mail (ako nije stigla, provjerite spam folder). Potvrdu je potrebno čim prije proslijediti vašoj referadi da vam upišu predmet kao položen

4) rok za prijavu novih poslodavaca je bio do 1.7. s produljenim rokom do 22.7. - nakon toga nije više moguće prijaviti nove poslodavce za ovu akademsku godinu (do kraja rujna). Za iduću akad. godinu prijave poslodavaca kreću od 1.10.

5) za sva dodatna pitanja vezana za određeni odsjek i pravila odsjeka (npr. broj ECTS-ova i sl.) potrebno je javiti se vašem nositelju kolegija na odsjeku ili referadi odsjeka

6) ako vam dokumentacija u sustavu još nije potvrđena (čeka potvrdu fakulteta), to je iz razloga što su nositelji kolegija trenutno preopterećeni jer je jako puno studenata predalo dokumentaciju na pregled tijekom ljeta - molimo vas za strpljenje!

Vaš Karijerni centar

 

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

nastavno na brojne upite, još jednom podsjećamo na sadržaj Uputa za studente, u kojem piše da je:

Potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi koju primite na mail potrebno proslijediti vašoj referadi kako bi vam upisali predmet kao položen.

 

Karijerni centar nema ovlasti pristupa i upravljanja Studomatom, pa ističemo da je važno da Potvrde proslijedite referadi.

Ako ste dovršili praksu u Online sustavu za stručnu praksu, a niste zaprimili potvrdu, svakako provjerite spam folder.

 

Hvala na pažnji!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

nastavno na brojne upite, obavještavamo vas da su upisi predmeta stručne prakse produljeni do 22.7., kako bi svi studenti zainteresirani za ljetne stručne prakse mogli upisati predmet i prijaviti se na praksu.

Za upis predmeta obratite se Vašoj referadi.

Napomena: stručnu praksu je potrebno odraditi i evidentirati u Online sustavu za stručnu praksu najkasnije do kraja rujna 2022.

Želimo vam puno sreće na praksi!

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

obratite pažnju na rok za prijavu poslodavaca za stručnu praksu Karijernom centru kod kojih želite obavljati praksu za ovu akademsku godinu (zaključno do kraja rujna 2022.), a s kojima još nije sklopljen sporazum, pa je potrebno provesti proceduru sklapanja sporazuma i kreiranja profila poslodavca u Online sustavu za stručnu praksu,

je najkasnije do 1.7.2022.!

Ovaj rok je određen jer postupak sklapanja sporazuma o suradnji s novim poslodavcima u pravilu traje tri do četiri tjedna, a kako bi se suradnje ostvarile prije odlaska na godišnje odmore. S obzirom da je praksu za ovu akademsku godinu u Online sustavu za stručnu praksu potrebno evidentirati najkasnije do kraja rujna 2022., kako bi se kolegij mogao upisati kao položen, potrebno je čim prije prijaviti nove poslodavce Karijernom centru, kako bi studenti koji obavljaju ljetne prakse stigli tijekom rujna upisati dnevnike prakse i izvješća u Online sustav za stručnu praksu i pribaviti Potvrde o obavljenoj stručnoj praksi na vrijeme.

Zahvaljujemo na pažnji!

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

upisi kolegija Stručna praksa mogući su do kraja svibnja (zaključno s 31.5.) - molimo vas da se javite u vašu referadu radi upisa kolegija na vašem odsjeku.

Nakon upisa kolegija, imate mogućnost ući u Online sustav za stručnu praksu putem vašeg AAI identiteta i pretraživati dostupne prakse, a praksu možete dogovoriti i samostalno. Više detalja možete pronaći u Uputama za stručnu praksu niže.

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

na nekim odsjecima PMF-a postoji više različitih predmeta stručne prakse, ili je moguće upisati predmet prakse u oba semestra, ili je omogućena horizontalna mobilnost, zbog čega neki studenti istovremeno u sustavu moraju evidentirati dvije prakse.

U sustavu je omogućena ta opcija koju možete koristiti na sljedeći način:

 

  • Uđite u Online sustav za stručnu praksu
  • Kliknite na svoje ime i prezime nakon čega će se otvoriti rubrika s korisničkim podacima
  • Kliknite na predmet stručna praksa koji bi sada trebali moći mijenjati (padajući izbornik)
  • Uđite u drugi predmet prakse (novi predmet koji ste upisali u ljetnom semestru, ili raniji predmet)
  • Koristite Online sustav za potrebe drugog predmeta
  • Po potrebi moguće se vratiti na prvi predmet

 

Na taj način studenti koji imaju dva upisana predmeta se mogu prebacivati u sustavu s jedne prakse na drugu, i prijaviti se kod novog poslodavca za drugu praksu i ispunjavati dokumentaciju za novu praksu.

 

U slučaju tehničkih poteškoća kod evidentiranja više praksi, javite se na matea.butigan@karijere.pmf.hr

 

Hvala na pažnji!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

nastavno na Zoom event Karijernog centra "Sve o stručnoj praksi", a za sva pitanja u vezi stručne prakse, molimo da pročitate nove UPUTE ZA STRUČNU PRAKSU.

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/a studente/ice, 

Zbog velikog broja upita studenata/ica PMF-a vezano za stručnu praksu, Karijerni centar PMF-a odlučio je organizirati kratak Zoom sastanak u ponedjeljak, 14.2.2022. godine, s početkom u 15 sati na kojem bi bili dani odgovori na sva pitanja koja studenti/ice imaju o stručnoj praksi. Ukoliko si zainteresiran/a sudjelovati, molimo te da se prijaviš putem sljedećeg LINKA: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7wljh2d2xEyO-z4PhxBpRusFXFUVhnRCuNqaRotTbIZUODBZQlVHTUZETDBGSUFaWFVIWllaM0dDWC4u

 

Hvala i vidimo se uskoro!

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Karijerni centar moli studente da svoje upite umjesto osobnim dolaskom dostavljaju e-mailom na info@karijere.pmf.hr, dok će karijerijerna i psihološka savjetovanja Karijerni centar održavati online putem Zoom/Teams platforme do poboljšanja epidemiološke situacije i preseljenja Karijernog centra u novi prostor.

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

otvoren je novi online sustav za stručnu praksu. Online sustav možete pronaći na ovom linku: ONLINE SUSTAV ZA STRUČNU PRAKSU.

Molimo vas da za korištenje sustava pažljivo pročitate UPUTE ZA KORIŠTENJE ONLINE SUSTAVA ZA STUDENTE.

Ako odgovor na neko pitanje ne možete pronaći u Uputama, slobodno nam se obratite s upitom putem e-maila na matea.butigan@karijere.pmf.hr

Želimo vam puno sreće u traženju prakse!

Vaš Karijerni centar

 

Napomena: S obzirom da je sustav tek pokrenut, poslodavci još uvijek kreiraju profile u sustavu i kreću s objavama oglasa tijekom ovog tjedna - moguće je da ovaj tjedan nećete imati vidljiv niti jedan oglas, ili samo jedan ili par oglasa poslodavaca. Molimo vas da iskoristite ovo vrijeme za izradu i doradu vašeg profila (životopisa) unutar sustava, te da provjeravate s vremena na vrijeme objavljene oglase u sustavu.

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

objavljene su nove Upute za stručnu praksu u ovoj akademskoj godini.

Popis poslodavaca vezan za Upute možete pronaći ovdje.

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

od ove akademske godine više nije potrebno pribavljati Uputnicu za stručnu praksu kako biste upisali kolegij Stručna praksa.

Tijekom listopada 2021. započinjemo s korištenjem novog online sustava za stručnu praksu putem kojeg će studenti moći tražiti poslodavce i dogovarati praksu, kao i voditi potrebnu dokumentaciju vezanu za praksu.

To znači da nije potrebno imati dogovorenog poslodavca kako biste upisali kolegij Stručna praksa, već ga možete dogovoriti naknadno (kroz online sustav preko Popisa poslodavaca, ili samostalno).

Eventualni naknadni ispis kolegija Stručna praksa neće se naplaćivati.

Zato pozivamo sve zainteresirane studente/ice da upišu kolegij Stručna praksa i čekaju daljnje obavijesti o uključivanju u online sustav za stručnu praksu! Kolegiji Laboratorijska stručna praksa i Radna praksa također će se voditi kroz online sustav za stručnu praksu.

Studenti i dalje mogu tražiti poslodavce i samostalno. Za studente koji samostalno pronađu poslodavca napominjemo da je potrebno s nositeljem/icom kolegija na njihovom odsjeku provjeriti je li poslodavac prihvatljiv za stručnu praksu, te ukoliko jest, dostaviti Karijernom centru podatke o poslodavcu kako bismo ga kontaktirali radi sklapanja sporazuma (podatke dostaviti na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr).

Za upis kolegija Stručna praksa više nije potrebno dolaziti u Karijerni centar, već studenti upisuju kolegij u referadi ili putem Studomata (ovisno o odsjeku).

Za upite vezane za upisivanje predmeta na drugom odsjeku ili pitanja vezana za ECTS bodove, molimo da se obratite nositeljima/icama kolegija Stručna praksa na Vašem odsjeku.

Sve daljnje informacije moći ćete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Karijernog centra.

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Informacije o Karijernom centru

KARIJERNI CENTAR

 Od 1. srpnja 2020. godine u sklopu projekta "Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF" na PMF-u je započeo s radom Karijerni centar čiji je cilj omogućiti studentima/icama obavljanje stručne prakse, informiranje o stručnoj praksi te povezivanje studenata/ica s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja.

U Karijernom centru studenti/ice mogu potražiti i karijerno i psihološko savjetovanje, sudjelovati na besplatnim radionicama, projektima i drugim aktivnostima.

 

RADNO VRIJEME

Za dogovor termina savjetovanja, pomoći sa sastavljanjem životopisa, pomoći sa obraćanjem poslodavcima, pomoći u vezi stručne prakse i sl., potrebno je javiti se na e-mail info@karijere.pmf.hr

NAPOMENA: Studenti/ice koji nemaju dogovoreni termin za sastanak neće moći biti primljeni nenajavljeno ako je u tijeku neki drugi rezervirani termin, radionica, savjetovanje ili sastanak - zato molimo studente/ice da se svakako jave putem e-maila info@karijere.pmf.hr i rezerviraju svoj termin.

 

ADRESA

Karijerni centar PMF-a

Horvatovac 102a - Kemijski odsjek 

10 000 Zagreb 

 

KONTAKT

 

Tereza Oreb, mag. act. soc. i Gestalt psihoterapeutkinja, Voditeljica Karijernog centra 

tereza.oreb@karijere.pmf.hr 

 

SLUŽBE KARIJERNOG CENTRA

Realizacija misije, vizije i ciljeva Karijernog centra PMF-a izvršava se kroz tri službe:

 

Služba za suradnju s alumnima

Osnovana s ciljem povezivanja s alumnima, njihovog međusobnog umrežavanja te umrežavanja s nastavnim osobljem fakulteta, studentima/icama i Karijernim centrom u svrhu ostvarivanja suradnje kroz zajednička druženja, studentsku praksu i zapošljavanje studenata.

 

Služba za karijerno savjetovanje

Osnovana s ciljem poticanja razvoja vještina upravljanja karijerom, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti studenata/ica na tržištu rada te povezivanja studenata/ica i potencijalnih poslodavaca.

 

Služba za psihološko savjetovanje

Služba za psihološko savjetovanje Karijernog centra PMF-a svim studentima/icama i djelatnicima/ama pruža stručnu pomoć i podršku u ostvarivanju akademskog i profesionalnog uspjeha te unapređenju kvalitete života i studiranja. U službi za psihološko savjetovanje planirane su aktivnosti individualnog i grupnog savjetovanja, izrade psiho-edukativnih materijala, edukativno-iskustvenih radionica, tematskih predavanja te istraživanja potreba studenata/ica.

 

MISIJA KARIJERNOG CENTRA

Misija Karijernog centra je pružiti podršku studentima/icama u stjecanju radnog iskustva kroz stručnu praksu tijekom studija te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja.

Osim navedenog, Karijerni centar studentima/icama nudi karijerno i psihološko savjetovanje koje se provodi u svrhu povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere.

 

VIZIJA KARIJERNOG CENTRA

Vizija Karijernog centra je postati mjesto gdje će studenti/ice kontinuirano tijekom studija dobivati podršku:

• u razvoju karijere,

• u stjecanju znanja i vještina koji će ih učiniti konkurentnima na tržištu rada,

• tijekom pohađanja stručne prakse,

• u vezi bilo kakvih poteškoća na koje bi mogli naići tijekom studija ili prilikom traženja buduće karijere.

 

 


Važni dokumenti

Repozitorij je prazan