Obavijesti

Portal srednja.hr piše o novom studiju biomedicinske matematike na zagrebačkom PMF-u. Ovaj diplomski studij u cijelosti se izvodi na engleskom jeziku, a za dvije godine dat će prvu generaciju stručnjaka na ovom prijeko potrebnom području.

Članak je dostupan na poveznici.

Autor: Marijana Šurina

Izaslanstvo Sveučilišta u Zagrebu sudjelovalo je na "Strateškoj konferenciji UNIC-a (Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova)" u Roterdamu od 17. do 20. listopada 2022. godine. Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavljala je prodekanica prof. dr. sc. Martina Jakovčić.

Više na poveznici.

Autor: Marijana Šurina

U Samoboru je 14. listopada završio treći ciklus radionica znanstveno-edukativnog programa “Suvremena znanost kroz postav muzeja”. U ovom programu popularizacije znanosti sudjelovali su znanstvenici PMF-a poslijedoktorand dr. sc. Darko Vušak s Kemijskog odsjeka te doc. dr. sc. Dalibor Paar s Fizičkog odsjeka.

Više na poveznici

Autor: Marijana Šurina

Od 7. do 9. listopada 2022. godine u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću održan je Međunarodni simpozij "Georaznolikost i geobaština – stanje i perspektive" / International Symposium "Geodiversity and Geoheritage - State and Perspectives". Na skupu su se okupiti stručnjaci, istraživači, znanstvenici i nastavnici iz sektora zaštite prirode, obrazovanja, znanosti i turizma, ali i studenti pred kojima je budućnost.

Simpozij su organizirali Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Javna ustanova Pećinski park Grabovača.

Više na poveznici.

Autor: Marijana Šurina
Prof. Hrvoje Šikić kao u gost u...

Prof. dr. sc. Hrvoje Šikić s Matematičkog odsjeka PMF-a gostovao je u emisiji televizije N1. Osim što je govorio o matematičkim modelima koji prate epidemije, povod za gostovanje bio je pak otvaranje novog studija biomedicinske matematike na PMF-u. 

 

Autor: Ivana Bliznac

Portal Jutarnji. hr prenio je vijest o novom diplomskom studiju biomedicinske matematike na Matematičkom odsjeku PMF-a. 

Članak možete pročitati ovdje. 

Autor: Ivana Bliznac
Projekt MARILIA u Znanstvenim krugovima

U emisiji HRT-a "Znanstveni krugovi" emitiran je prilog o projektu MARILIA Kemijskog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac
Sve više klimatskih ekstrema: Kakva...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić. voditeljica Centra za klimatološka istraživanja i prof. dr. sc. Ana Previšić, gostovale su danas u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 

Autor: Ivana Bliznac
Bioinformatika osobno: Doc. dr. sc....

U ovotjednoj emisiji "Treći element" koja se prikazuje na Trećem programu HTV-a gostovala je doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka PMF-a. 

Autor: Ivana Bliznac