PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Geologija - udžbenik geologije u četvrtom razredu prirodoslovne gimnazije

Naši djelatnici Karmen Fio Firi, Katarina Gobo, Frane Marković, Maja Martinuš, Zorica Petrinec, Kristina Pikelj objavili su, u nakladi Školske knjige, udžbenik geologije za četvrte razrede prirodoslovnih gimnazija. Kroz šest cjelina učenici će tako imati priliku nadograditi spoznaje kako bi upoznali postanak i građu Zemlje, njezin sastav te procese koji se događaju u njezinoj unutrašnjosti i na površini, jer sve su te pojave i procesi oblikovali Zemlju i život na njoj u svijet kakav poznajemo. Više informacija možete pročitati na stranicama Školske knjige.


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


Iskaz interesa za CEEPUS mobilnost u...

Geološki odsjek uključen je u CEEPUS mrežu CIII-RS-0038 Earth-Science Studies in Central and Southeastern Europe čije su članice i geološke institucije sa 19 sveučilišta s prostora središnje i jugoistočne Europe.

Studenti zainteresirani za odlazak na neko od partnerskih sveučilišta unutar CEEPUS mreže u akademskoj godini 2024./2025. mogu se do 12. prosinca 2023. javiti lokalnoj koordinatorici, doc. dr. sc. Katarini Gobo, u Geološko-paleontološkom zavodu, Horvatovac 102b (GPZ 019) ili putem e-maila (katarina.gobo@geol.pmf.hr) koja će im rado dati dodatne informacije.

Više o samom CEEPUS programu može se naći na: http://www.ceepus.info/, a informacije o aktivnostima i pojedinim sveučilištima unutar mreže CIII-RS-0038 dostupne su na: https://ceepus.rgf.bg.ac.rs/ i https://ceepus.rgf.bg.ac.rs/?page_id=39.

Studenti mogu realizirati mobilnost na nekoliko načina:

  • cjelosemestralna mobilnost - za pohađanje nastave na stranom sveučilištu
  • kratka mobilnost u trajanju od 1 do 3 mjeseca - isključivo u svrhu pisanja završnog rada, stručne prakse, rada u laboratoriju i slično. Prijava mora sadržavati jasan plan aktivnosti
  • ljetne škole - u trajanju od 3 do 14 dana

Studenti trebaju imati završena najmanje dva semestra u trenutku realizacije mobilnosti.

Mjesečni iznosi stipendija razlikuju se od države do države. Pregled iznosa stipendija po državama i kategorijama mobilnosti može se naći na: https://www.ceepus.info/content/contact

 

Prilikom iskaza interesa za potencijalnu mobilnost doc. dr. sc. Katarini Gobo potrebno je navesti mjesto stranog sveučilišta te očekivano trajanje mobilnosti (npr., Budimpešta, 1 mjesec).

Autor: Katarina Gobo
Popis obavijesti

Broj posjeta:
498873