PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


Obavijesti

Geološke priče s Moslavačke gore

U Tehničkoj školi Kutina doc. dr. sc. Zorica Petrinec s Geološkog odsjeka PMF Zagreb, tijekom obilježavanja Globalnog kemijskog doručka 2023, je održala stručno predavanje pod nazivom „Geološke priče s Moslavačke gore“, a zajedno s doc. dr. sc. Franom Markovićem i asistenticom Ivom Olić održala je i radionice "Igra svjetlosti u stijenama" te "Gdje možemo susresti minerale u svakodnevnom životu?".   

Domaćini događaja bili su dionici iz LAG Moslavina, Turističke zajednice Kutina i Grada Kutine koji su učenicima prezentirali inicijativu koja teži uključivanju Moslavačke gore u UNESCO svjetsku mrežu geoparkova. Više o događaju možete pročitati na portalu Radio Moslavine i Kutina.hr.

Autor: Andrea Čobić
Gostovanje Kristine Pikelj u dnevniku...

Povodom 25 godišnjice filma Titanic, objavljene su dosad javnosti nepoznate snimke broda na dnu oceana koje je komentirala naša doc. dr. sc. Kristina Pikelj. Njeno gostovanje pogledajte na poveznici od 54:15 min. 

Autor: Andrea Čobić
Međunarodni dan žena i djevojaka u...

Na poveznici pročitajte intervju s našom doc. dr. sc. Kristinom Pikelj povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti. 

Autor: Andrea Čobić
Sveučilišni priručnik Osnovne metode...

Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu od 13. prosinca 2022. rukopis naslova Osnovne metode (geo)statističke analize podataka iz okoliša  je prihvaćen kao sveučilišni priručnik (Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis). Autorica priručnika je prof. dr. sc. Gordana Medunić s Geološkog odsjeka PMF-a.

Autor: Andrea Čobić