Novosti

...
Novosti Geografija

Obavijest o nastavi na Geografskom odsjeku

Ovim putem obavještavamo studente da će se nastava u zimskom semestru ak. god. 2023./2024. do daljnjeg održavati prema važećem rasporedu u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Ilica 242, Zagreb (ulaz iz Domobranske ulice).


Obavijesti

Obavještavamo korisnike da je Središnja geografska knjižnica u procesu selidbe na lokaciju Trg Marka Marulića 19 te da je građu moguće posuditi isključivo uz prethodni dogovor putem emaila: bdamicev@geog.pmf.hr.

 

Autor: Marijana Šurina

Sveučilište u Zagrebu je 22. studenog 2023. godine raspisalo i DRUGI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2023./24. - programske zemlje (KA131) za aktivnosti:

  • podučavanje (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica te za nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH)
  • kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica)
  • osposobljavanje (za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica).
Autor: Ivan Martinić

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu objavilo Natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2023. godini. Više informacija o postupku i uvjetima prijave potražite na poveznici.

Prijave traju od 1. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. godine.

Autor: Ivan Martinić

Izv. prof. dr. sc. Ivan Čanjevac s Geografskog odsjeka PMF-a dio je međunarodne mreže znanstvenika pod vodstvom prof. dr. sc. Güntera Blöschla i dr. sc. Miriam Bertole s Technische Universität Wien koji su rezultate svojega istraživanja objavili u časopisu Nature Geosciences.

Autor: Ivan Martinić

U akademskoj godini 2023./2024. Tjelesna i zdravstvena kultura odvijat će se na novoj lokaciji u Kačićevoj 23.

Autor: Marijana Šurina

Poštovani i dragi studenti,


uskoro počinje nova, 2023./2024., akademska godina. U tijeku je usklađivanje sveučilišnih i fakultetskih pravila studiranja s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te novim Statutom Sveučilišta u Zagrebu. PMF će u ovom prijelaznom razdoblju, koliko god to bude dopušteno i moguće, primjenjivati pravila povoljnija za studente.

Autor: Marijana Šurina