Sudjelovanje na konferenciji...

Voditeljica projekta CroClimGoGreen, izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić te suradnici Matej Žgela i Sara Ivasić predstavili su rezultate istraživanja na godišnjoj konferenciji Europskog meteorološkog društva (EMS) koja se ove godine održala u Bonnu, Njemačka.

Mateju čestitamo na osvojenoj nagradi Tromp foundation travel award  koja se dodjeljuje mladim znanstvenicima na početku karijere!

 

 

Voditeljica projekta CroClimGoGreen, izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić te suradnici Matej Žgela i Sara Ivasić predstavili su rezultate istraživanja na godišnjoj konferenciji Europskog metoerološkog društva (EMS) koja se ove godine održala u Bonnu, Njemačka.

Mateju čestitamo na osvojenoj nagradi Tromp foundation travel award  koja se dodjeljuje mladim znanstvenicima na početku karijere!

Profesorica Herceg Bulić održala je predavanje o utjecaju Sjevernoatlantske oscilacije na urbanu klimu u kojem su predstavljeni rezutati istraživanja u suradnji s dr. sc. Irenom Nimac i dr. sc. Majom Žuvela-Aloise. Sažetak predavanja dostupan je na poveznici.

 

Matej Žgela, mag. geogr. na usmenom izlaganju je predstavio usporedbu lokalnih klimatskih zona na temelju satelitskih snimaka o površinskoj temperaturi tla i procjenu toplinskog rizika osjetljivog dijela populacije u različitim hrvatskim gradovima. Istraživanje je provedeno u suradnji s kolegama studentima Jakovom Lozukom i Patrikom Jurešom s Geofizičkog odsjeka, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Herceg Bulić. Sažetak predavanja nalazi se na poveznici.

Doktorandica Sara Ivasić predstavila je rezultate o utjecaju površinskih temperatura mora u tropskom području na klimatsku varijabilnost i prediktabilne komponente atmosferske cirkulacije na području sjevernog Atlantika i Europe u kasnoj zimskoj sezoni. Predstavljeni su rezultati u svibnju 2022. godine objavljeni i u časopisu Climate Dynamics, a sažetak usmenog izlaganja nalazi se na poveznici.

Autor: Sara Ivasić
Popis obavijesti

Repozitorij