Zagreb Climathon 2018

Climathon je globalni pokret posvećen rješavanju najzahtjevnijih problema povezanih s klimatskim promjenama unutar gradova. Climathon predstavlja jedinstveni projekt koji se simultano odvija na više lokacija tijekom 24 sata s ciljem generiranja rješenja na izazove zadane od strane jedinica lokalne samouprave, a usko vezane uz klimatske promjene. Climathon 2018 će se održati 26. listopada 2018. u Zagrebu i još 95 gradova širom svijeta.

Zagreb Climathon se održava uz podršku Grada Zagreba koji je i postavio izazov, a za koji će timovi tijekom održavanja Zagreb Climathona nastojati osmisliti rješenja. Ovogodišnji izazov Zagreb Climathona glasi: Urbani toplinski otoci. Zagreb Climathon je organiziran u formi hackatona, događaja natjecateljskog karaktera koji će po svom završetku generirati rješenja koja će pomoći u rješavanju problema urbanih toplinskih otoka u gradu Zagrebu. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na studente, male i srednje poduzetnike te zainteresiranu javnost. Natjecatelji na Zagreb Climathonu predstavit će svoja rješenja zadanog izazova putem prezentacija pred Povjerenstvom za Zagreb Climathon. Voditeljica CroClimGoGreen projekta, Ivana Herceg Bulić, će održati predavanje na Zagreb Climathonu, te će također biti članica povjerenstva.

Prijave za sudjelovanje su otvorene i traju do 24. listopada 2018. u 23:59 sati. Javni poziv i detaljne informacije o prijavi za sudjelovanje u Zagreb Climathonu 2018 se nalazi ovdje.

Autor: Sara Ivasić
Popis obavijesti

Repozitorij