Obavijesti

Prva međunarodna znanstvena konferencija Agricultural Challenges to Climate Change održat će se u Osijeku 19. – 22. rujna 2023., a organizira ju  Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Stroossmayera u Osijeku u suradnji s brojnim institucijama, uključujući i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Poziv na konferenciju preuzmite ovdje ili posjetite mrežne stranice konferencije.

Autor: Iva Dasović

Na Youtubeovom kanalu Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu možete pogledati vrlo pristupačan video na hrvatskom jeziku Klima u Europi 2050. godine – o klimi koja nas očekuje u Europi očekuje u 2050. godini. Autori su znanstvenici i napravili su ga u okviru europskog projekta EUCP (European Climate Prediction system), a temelji se na rezultatima znanstvenih istraživanja i šestom izvješću Međunarodnog panela o klimatskim promjenama (IPCC). Želja im je upoznati širu javnost kakvu klimu može očekivati u 2050. godini – koliko i kako će se mijenjati količine oborina i temperature – što će utjecati na krajolik i stil života te će primorati na prilagodbu.

U izradi i pripremi ovog filma sudjelovali su i hrvatski znanstvenici: prof. dr. sc. Danijel Belušić (Geofizički odsjek PMF-a), doc. dr. sc. Nikolina Ban (Sveučilište u Innsbrucku) te dr. sc. Ivan Güttler i Sarah Ivušić (DHMZ).

https://www.youtube.com/watch?v=cDoDktvzOXg

Autor: Iva Dasović

Repozitorij

Repozitorij je prazan