Upis na studije – administrativni postupak

 

Preddiplomski studij Geofizike

Preddiplomski studij Geofizike upisuje se preko portala www.postani-student.hr i potrebno je uspješno položiti državnu maturu te izborni predmet fiziku. S tim da je hrvatski i strani jezik dovoljno položiti na razini B (ali ne vrednuju se za upis), dok matematika razine A i fizika moraju biti položene s s pragom od 55. centila. Dodatni bodovi mogu se dobiti zbog sudjelovanja na nekim natjecanjima, a čak je i moguć izravan upis za one jako uspješne. U pravilu upisuje se 27 studenata iz Hrvatske (ili države iz EU) i troje stranih državljana. Nakon što je potvrđen upis preko sustava, potreno je odraditi i upis preko Ureda za studente Fizičkog i Geofizičkog odsjeka (u zgradi Fizičkog odsjeka na adresi Bijenička cesta 32).

Upisi na preddiplomski sveučilišni studij Geofizike odvija se online u tri koraka putem poveznice https://upisi.pmf.hr. Za prijavu se može koristiti AAI@EduHr identitet ili adresa elektroničke pošte navedena u sustavu Postani student. Za komunikaciju s kandidatima koristi se adresa elektroničke pošte i broj telefona navedeni u sustavu Postani student, stoga je važno da kandidati u svom korisničkom profilu na www.postani-student.hr provjere i po potrebi promijene podatke za kontakt. Isto je potrebno učiniti i s podatcima o prebivalištu.

 

Diplomski studij Fizike – geofizike

Da bi se upisao diplomski studij fizike – geofizike potrebno je prijaviti se na razredbeni postupak. Kako bi se steklo pravo upisa, potrebno je skupiti dovoljan broj bodova (najmanje 210 bodova). Način bodovanja i detalji razredbenog postupka opisani su u Odluci o kvotama i kriterijima upisa. Diplomski studij fizike – geofizike mogu upisati oni kandidati koji su završili preddiplomski studij geofizike ili neki drugi srodni preddiplomski studij ako su skupili dovoljan broj bodova. Onim kandidatima kojima prilikom upisa Povjerenstvo za razredbeni postupak Geofizičkog odsjeka PMF-a utvrdi da nemaju kompetencije potrebne za praćenje studija dodijelit će se razlikovni kolegiji.

Postupak provodi Ured za studente Fizičkog i Geofizičkog odsjeka koji se nalazi u zgradi Fizičkog odsjeka PMF-a. Aktualne informacije o upisu na diplomski studij (termini za prijavu i upis na studij) možete pronaći ovdje.

 

Sveučilište u Zagrebu natječaj za upis na diplomski studij fizike – geofizike u pravilu raspisuje u srpnju. Prijave na razredbeni postupak u pravilu su u posljednjem tjednu rujna, a upisi najkasnije u prvom tjednu listopada.

Za sve ostale informacije možete se obratiti Uredu za studente ili pomoćnici pročelnika za nastavu.

 

Podatci za uplate

Podatke za uplate možete pogledati na poveznici.

 

Ured za studente Fizičkog i Geofizičkog odsjeka

Geofizički odsjek Ured za studente (tzv. Referadu) dijeli s Fizičkim odsjekom, a nalazi se u zgradi Fizičkog odsjeka na adresi Bijenička cesta 32. Ured za studente zadužen je za administraciju vezanu uz studij – provođenje upisa studija, godine i semestra, ovjeravanje proteklog semestra, zaprimanje molbi te je prvo mjesto za informacije o studentskim upisima, mogućnostima, pravima i sl.

Radno vrijeme za studente: 11 – 13 h
E-adresa: referada[at]phy.hr
Telefon: 01 460 5518