O djelatniku

Nikolina Beljan, mag. chem.

Zvanje: stručni suradnik
Lokacija: -009
Telefon:+385 1 4606 007
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za analitičku kemiju
Godina diplomiranja:2022.
Na zavodu od:2023.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Nikolina Beljan završila je preddiplomski sveučilišni studij kemije (2020.) te diplomski sveučilišni studij kemije (smjer: istraživački; analitička i anorganska kemija; 2022.) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, obranivši diplomski rad pod naslovom "Karakterizacija nanočestica željeza pri sorpciji odabranih lantanoida pretražnom mikroskopijom" pod mentorstvom prof. dr. sc. Sande Rončević i komentorstvom dr. sc. Ivana Nemeta.

Od srpnja 2023. godine zaposlena je kao stručni suradnik na Zavodu za analitičku kemiju na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave kolegija Praktikum analitičke kemije 1 na Preddiplomskom studiju Kemije, Osnove analitičke kemije na Preddiplomskom studiju Biologije te kolegija Instrumentna analitika 1 na Diplomskom studiju Kemije.

Znanstveni i stručni rad u Zavodu za analitičku kemiju vezan joj je za razvoj i primjenu atomskih spektrometrijskih metoda uz plazma izvore. Obučena je operaterka za rad na instrumentu ICP-MS Agilent 7900 (plazma maseni spektrometar). Zadužena je za održavanje jedinice za atomsku spektometriju Zavoda. U stručnom radu sudjeluje kroz projekt PMF-a 705042 „Analize“ u izradi analitičkih ekspertiza za potrebe vanjskih korisnika iz farmaceutske industrije, prerađivačkih industrija, metalurgije, geoloških i primjenjenih istraživanja.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.