Bivši i trenutni studenti Sveučilišta...

Assist-o je platforma za pronalazak osobnih asistenata koja pomaže klijentima organizirati vlastiti život, zadržati efikasnost, pojednostaviti svakodnevicu i svladati čitav raspon zadataka.

Međunarodna zdravstvena kriza prouzrokovana pandemijom COVID-19, koji uzrokuje koronavirus, nije opteretila isključivo zdravstveni sustav, već će značajno utjecati i na ekonomski i financijski aparat.

Bivši i trenutni studenti Sveučilišta u Zagrebu, Samuel Bosch, Ana Krakan i Kaja Pavlinić, odlučili su dati vlastiti doprinos borbi protiv nezaposlenosti mladih i stvoriti nova radna mjesta. Samuel Bosch bivši je student fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, trenutno radi kao znanstveni novak na Sveučilištu Harvard, a uskoro započinje i doktorat na MIT-u. Ana Krakan studentica je Pravnog fakulteta, a Kaja Pavlinić završava studij programskog inženjerstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Zajedno sa ostatkom međunarodnog tima (Alexander Sanchez, Imran Kambal i Tomislav Đapić) rade na razvoju startupa pod nazivom „Assist-o“.

Assist-o je platforma za pronalazak osobnih asistenata koja pomaže klijentima organizirati vlastiti život, zadržati efikasnost, pojednostaviti svakodnevicu i svladati čitav raspon zadataka. Česta je predrasuda da su osobni asistenti luksuz namijenjen isključivo za vrlo bogate i uspješne pojedince.

Cilj platforme je svima približiti usluge osobnih asistenata. Inovativnost ove platforme leži u tome da klijenti zapravo ne moraju zaposliti osobnog asistenta na puno radno vrijeme, već koriste njihove usluge po potrebi. Dodatno, iza svakog osobnog asistenta stoji tim dizajnera, programera i drugih stručnjaka koji omogućavaju jednostavno izvršavanje zadataka, poput vođenja društvenih mreža, marketinga, uređivanja fotografija i mnogih drugih.

Assist-o pomaže svima – od prezaposlenih studenata, koji se uz fakultet bave i mnogim drugim aktivnostima, do direktora velikih kompanija.

Svi osobni asistenti koje Assist-o zapošljava visokoobrazovani su i posjeduju čitav niz vještina. U samo 10 dana, čak 540 mladih osoba prijavilo se na poziciju osobnog asistenta. Dugoročni cilj tvrtke je okupiti tim mladih, perspektivnih i ambicioznih ljudi koji će svojim vještinama doprinositi drugima i zajednici.

Više informacija o samoj platformi može se pronaći na https://assist-o.com/.

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti