Suvremena i kreativna doktorska...

Četvrtu godinu zaredom više od stotinu doktoranda zagrebačkog PMF-a, jednog od najvećih i najznačajnijih fakulteta u Hrvatskoj, na znanstvenom će simpoziju u petak 28. veljače predstaviti rezultate svojih istraživanja.

Simpozij studenata doktorskih studija PMF-a pokrenut je s ciljem dosezanja najviših standarda doktorske izobrazbe, koja ima posebnu važnost u Europskom istraživačkom prostoru te u Europskom prostoru visokog obrazovanja. Na ovogodišnjem će Simpoziju tako doktorandi biologije, fizike, geografije, geologije, kemije, matematike i oceanologije po uzoru na znanstvene konferencije na kojima sudjeluju njihovi mentori, u 10 minuta predstaviti svoja istraživanja koja provode mjesecima, ponekad i godinama. Najuspješnija izlaganja i posteri, po mišljenju stručnog žirija, ali i publike, bit će posebno nagrađeni.           

Doktorski studiji na PMF-u usmjereni su obrazovanju mladih znanstvenika i stručnjaka koji osim u znanstvenim institucijama, svoju budućnost nalaze i u brojnim tvrtkama koje poslovanje temelje na razvoju i transferu znanja te najnovijih tehnologija. Suvremeno koncipirani doktorski studiji PMF-a potiču kreativnost, fleksibilnost i istraživačku znatiželju doktoranada. Poticajno okruženje uglednih znanstvenika i mogućnost uključivanja na međunarodne i domaće znanstvene projekte osigurava uvjete za ostanak budućih doktora znanosti u Hrvatskoj, ali i privlači studente iz inozemstva.

Na Simpoziju će studenti 7 doktorskih studija PMF-a predstaviti svoja istraživanja unutar 40 usmenih priopćenja i 77 posterskih izlaganja. U okviru Simpozija održat će se i dva predavanja o tome kako planirati razvoj znanstvene karijere.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu studira oko 5000 studenata na preddiplomskim, diplomskim i integriranim studijima te oko 1000 studenata na doktorskom studiju. Svake godine titulu doktora znanosti stekne stotinjak doktoranada. Prirodoslovno-matematički fakultet spada među vodeće prirodoslovno-znanstvene centre u Hrvatskoj i ima ključni doprinos u znanstvenom profilu Sveučilišta, o čemu svjedoče brojni znanstveni radovi u eminentnim svjetskim znanstvenim časopisima.

 

Detaljan program simpozija dostupan je ovdje. 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti