Nagrada za istaknuti doprinos nastavi...

Nagrada Matematičkog odsjeka za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima “Stipe Vidak“ u akad. godini 2019./2020. dodjeljuje se nastavnicima matematike i/ili informatike u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba. Nagrada nosi ime prerano preminulog djelatnika odsjeka doc.dr.sc. Stipe Vidaka (1980.-2018.), kao podsjećanje na njegovo zauzimanje za kvalitetu nastave, njegov inspirirajući entuzijazam s kojim je nastavu održavao i s kojim je podržavao napredak svakog pojedinog studenta, te njegov angažman u popularizaciji matematike i organizaciji matematičkih natjecanja.

U kategoriji nastavnika u osnovnim školama nagrada se dodjeljuje Ivani Katalenac, OŠ Trnsko, Zagreb, a u kategoriji nastavnika u srednjim školama Maji Zelčić, Gimnazija Lucijan Vranjanin, Zagreb.

Ivana Katalenac je učiteljica matematike u zvanju učitelja savjetnika koja se ističe svojim cjelokupnim dugogodišnjim doprinosom matematičkom obrazovanju, posebno osmišljavanjem i podržavanjem kreativnog nastavnog i izvan-nastavnog rada s učenicima, uspješno provedenim matematičkim projektima, te radom s nadarenim učenicima uključenima u školska natjecanja.   

Maji Zelčić je profesorica matematike u zvanju profesora savjetnika čija je nastavna izvrsnost vidljiva u poticajnom radu s učenicima putem za njih osmišljenih inovativnih matematičkih natjecanja, osmišljavanjem izvan-nastavnih aktivnosti u obliku ljetnih i zimskih škola matematike i ostalih oblika populariziranja matematike, te radom s nadarenim učenicima uključenima u školska natjecanja.   

Nadamo se da će se kroz godine kao laureati pojavljivati nastavnici kreativni i originalni u svojem pristupu obrazovanju, a ponekad možda i zanemareni u svojoj samozatajnosti i posvećenosti radu. Također se nadamo da će se nastavnici odvažno javljati kako bismo zajednički obilježili taj važan dio naše kulture: biti nastavnik, biti učitelj, biti mentor, biti suučenik. Veseli nas svaka buduća kandidatura. 

Svečana dodjela Nagrade Stipe Vidak nastavnicima u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba održat će se na Matematičkom odsjeku u četvrtak, 13. veljače 2020. u 10 sati u prostoriji A001. Nagradu će uručiti dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr.sc. Aleksandra Čižmešija i pročelnik Matematičkog odsjeka prof.dr.sc. Igor Pažanin.

Čestitamo dobitnicama te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti