U suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u u Zagrebu, kroz projekt REMAKE, inženjerska tvrtka BONUM d.o.o. razvija novi inovativni softver za projektiranje brodova.

Mladi inženjeri i inženjerke brodogradnje svojim znanjem i kreativnošću razvijaju napredan proizvod kojim će konkurirati svjetskoj brodograditeljskoj eliti, a predviđa se i otvaranje novih radnih mjesta.

Provedbom projekta REMAKE (Razvoj efikasne metodologije za analizu konstrukcije plovnih objekata metodom konačnih elemenata) ostvarit će se povećanje ulaganja korisnika u aktivnosti istraživanja i razvoja (vezano uz S3 TPP Promet i mobilnost), a pozitivni efekti uvođenja razvijenog softvera u vlastiti proizvodni proces omogućili bi značajno povećanje proizvodnih kapaciteta i razine inovativnosti usluga koje korisnik nudi u okviru zahtjevnog globalnog brodograđevnog tržišta, tj. doprinijeli bi radikalnoj strukturnoj promjeni korisnika. Obzirom na to da trenutno na globalnom tržištu ne postoji sličan softver, razvijeni računalni program se može smatrati u potpunosti novim proizvodom na globalnom tržištu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 3.832.321,00 kn. 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti