Prof. dr. sc. Zlatko Drmač dobitnik...

U ponedjeljak, 29. travnja 2019. s početkom u 11 sati, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održala se svečana sjednica u povodu Dana HAZU i dodjele Nagrada HAZU za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu.

Prof. dr. sc.  Zlatko Drmač (PMF Matematički odsjek) dobitnik je nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za  najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu. 

Prof. dr. sc. Zlatko Drmač dobitnik je nagrade za područje prirodnih znanosti i matematike za niz od 10 znanstvenih radova objavljenih u periodu od zadnjih 5 godina u međunarodnim časopisima, od kojih HAZU posebno ističe ACM Transactions on Mathematical Software i SIAM Journal on Scientific Computing, povezanih u znanstvenu cjelinu pod nazivom - Razvoj robusnih numeričkih metoda linearne algebre za znanstveno računanje s primjenama u prirodnim i inženjerskim znanostima.

Nagrada Akademije je priznanje i dugogodišnjem radu grupe za numeričku matematiku i znanstveno računanje na Matematičkom odsjeku PMF-a. Osobno mi je dodatna motivacija za još intenzivnija istraživanja za koja vjerujem da  će dati još više boljih rezultata.

Čestitamo profesoru Drmaču na ovom iznimnom postignuću! 

 

 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti