Doktorandica Petra Stanić, članica...

Čestitamo našoj članici Organizacijskog odbora, Petri Stanić na osvojenom prvom mjestu na natjecanju "Science Slam" u okviru međunarodnog skupa "33rd European Crystallographic Meeting (ECM33)" u Francuskoj.

Prenosimo njezinu zanimljivu priču o palačinkama i kemiji sa službenih stranica Instituta Ruđer Bošković!

"Ovo je priča o Petri, palačinkama i kemiji te jednom osvojenom natjecanju

Upoznajte Petru Stanić, doktorandicu u Laboratoriju za kemijsku i biološku kristalografiju na Institutu Ruđer Bošković.

Ovog ljeta sudjelovala je na međunarodnom skupu '33rd European Crystallographic Meeting (ECM33)' koji se u kolovozu održao u Versaillesu u Francuskoj. U sklopu skupa održalo se natjecanje 'Science Slam' na kojem je Petra sudjelovala.

Sudionici trebaju pripremiti kratko izlaganje znanstvenog sadržaja i prezentirati ga na šaljiv i zabavan način. Pobjednika izabire publika. Onaj sudionik koji dobije najglasniji pljesak je pobjednik. Na 33. ECM-u na Science Slam natjecanju sudjelovalo je 11 znanstvenika iz cijele Europe i šire. Prezentacije su bile ograničenog trajanja, do 5 minuta.

Najglasnijim pljeskom publike Petra Stanić osvojila je prvo mjesto i nagradu za svoju prezentaciju o palačinka vezama pod naslovom 'Pancake bond – intermolecular interaction or way of putting your pancakes together for the best sweet experience?'. Petra je u svojoj prezentaciji usporedila pripravu i istraživanje na kristalima čije su komponente povezane međumolekulskom jakom π–interakcijom, 'palačinka vezom' sa pripremom pravih palačinki.

Petri želimo puno sreće s doktoratom i još puno dobrih prezentacija!"

Autor: Zuzana Redžović
Popis obavijesti

Repozitorij