PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


WEBSHOP


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Studiraj geologiju na zagrebačkom PMF-u!

Geologija je znanost o Zemlji koja se bavi proučavanjem stijena, minerala, fosila, nafte, rudnih bogatstava…. Možda toga nisi svjestan, no ona je svugdje oko nas: u tlima i stijenama po kojima hodamo, materijalima od kojih su izgrađeni objekti, u vodi u bočici, gorivu na benzinskoj postaji… čak i u mobitelu ili nakitu. Geologija je raznolika, zanimljiva i sveprisutna… dođi i postani student Geološkog odsjeka zagrebačkog PMF-a!

Novosti Geologija
Novosti Geologija

Tražite specifičnu obavijest?

 
Obavijesti po kategorijama mogu se pogledati na sljedećim poveznicama:


Poziv na predavanje dr. sc. Stuarta...

Pozivaju svi zainteresirani na predavanje dr. sc. Stuarta Kohlhagena, poznatijeg kao Znanstveni Nomad, u četvrtak 2. lipnja 2022. s početkom u 18.30 sati u predavaonici A1 na Kemijskom odsjeku, Horvatovac 102a, Zagreb.

Predavanje je namijenjeno nastavnicima tzv. STEM predmeta, sveučilišnim nastavnicima, studentima nastavničkih studija i popularizatorima znanosti i bit će na engleskom jeziku.

Dr. Stuart Kohlhagen poznati je australski edukator, komunikator i popularizator znanosti, poznatiji pod imenom The Science Nomad. Bivši je ravnatelj australske organizacije Questacon - The National Science and Technology Centre i neumorni entuzijast s opsežnim i vrlo zapaženim međunarodnim aktivnostima i rezultatima u radu s mladima te nastavnicima svih obrazovnih razina – od predškolske do visokoškolske. Organizatori gostovanja dr. Kohlhagena u Zagrebu su Veleposlanstvo Australije u RH i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


Kratki opis predavanja:

The lecture will cover what research has been done to help us understand aspects of learning, recall, motivation and critical thinking. It will be emphasized how these factors can be harnessed in what has become the STEM movement and how they contribute in the use of Inquiry based learning (project based learning and the several variations).

 

Nekoliko poveznica na aktivnosti dr. Stuarta Kohlhagena:
1. LinkedIn stranica: https://www.linkedin.com/in/stuart-kohlhagen-3625bb78/
2. Questacon – The National Science and Technology Centre: www.questacon.edu.au
3. Blog za aktivnosti u Aziji: http://thesciencenomad.blogspot.com/2017/08/its-primarily-about-thinking-outside-box.html

Autor: Katarina Gobo
Popis obavijesti

Broj posjeta:
337354