Novosti

...
Novosti Geografija

Obavijest za sve studente svih studijskih programa i svih godina na Geografskom odsjeku

Nastava na Geografskom odsjeku za sve studente počinje 9. listopada 2023. prema objavljenom rasporedu.  Sve ostale informacije objavit će predmetni nastavnici.

Novosti Geografija

Summer school Environmental History and Historical Ecology of the Dinaric Karst

 Međunarodna ljetna škola o povijesti okoliša Dinarskog krša -  Slovenija,

25.-30.9.2023.  

(dolazak 22.9. – odlazak 1.10.)

 PRIJAVE DO 31.3.2023.

Ljetna škola je namijenjena primarno studentima diplomskog studija, ali se mogu prijaviti i studenti doktorskog studija. Jedna od suradnih institucija u organizaciji Ljetne škole je i Geografski odsjek.

 

POZIV I DETALJNE INFORMACIJE  

  

Studenti završne godine diplomskog studija se mogu prijaviti (i osigurati potporu) i u slučaju da prije početka Škole obrane diplomski ispit, odnosno završe studij. Naime, važno je da su u trenutku prijave u statusu studenta.

 

Ljetna škola će obuhvatiti niz predavanja međunarodnih predavača (engleski jezik), praktični rad i terenski rad (3 dana) (detalje vidjeti u pozivu). Škola će najvjerojatnije nositi 3 ECTS (u proceduri), a našim doktorskim studentima se može priznati kao jedan izborni predmet (prema preporuci mentora i Vijeća Doktorskog studija).

 

Financijsku potporu za sudjelovanje u Školi  studentima daje mreža CEEPUS – EcoManAqua. Geografsko odsjek je dio navedene mreže.

Studentima je pokriven smještaj u Studentskom domu (nije ga potrebno individualno rezervirati) i dodatna potpora za terenski rad i putovanja i prehranu. Put od Zagreba do Ljubljane i natrag je potrebno individualno organizirati (vidjeti na poveznici ostale detalje).

 

Prijave se šalju na adresu: ziga.zwitter@ff.uni-lj.si do 31.3.2023.

Rezultati odabira će biti poznati do 7.4.2023. Nakon toga će izabrani studenti biti pozvani da se prijave preko CEEPUS EcoMan Aqua mreže.

Autor: Mario Dakić
Popis obavijesti